Порто. Мадера. Марсала. Дегустація&Розмови
13 Жовтня 2022
Подорож кріпленими винами продовжується
Крайня дегустація у ф'южн-ресторані Split була наповнена затишком, осіннім настроєм, який нашим гостям подарував херес. Унікальний представник кріплених вин. Проте, не хересом єдиним він ще може вразити. Разом з вами продовжимо досліджувати різноманіття кріплених вин на дегустаційній зустрічі "Порто. Мадера. Марсала", яка відбудеться в один з вечорів золотої осені, 13 жовтня.
Що цікавого у цих винах?
- Порто. Його Батьківщина — Португалія, місто Порто, долина Дору, де спеціально вирощують сім сортів винограду саме для виготовлення справжнього портвейну Його унікальність у технології — портвенізації. Під час ферментації додають виноградний спирт, що підвищує градус і зберігає натуральну солодкість.
- Мадера. Португальське вино, яке отримало назву за місцем свого народження, острова Мадейра. Щоб її виготовити, винороби використовують сорти винограду: Мальвазія, Боал, Вердельо, Серсиаль. Мадейра багатогранна і може бути, як білою або червоною, так і солодкою або сухою. З впізнаваним смаком карамелі з димними нотками, що формується завдяки технології виробництва.
- Марсала. Італійське кріплене вино з Сицілії, яке виготовляють у виноробній зоні з однойменною назвою. Для марсали беруть сорти білого винограду, основний з яких Грілло. Виробництво цього напою неможливе без 3 компонентів: базового сухого вина, містелли, сусла з винограду пізнього збору, вареного сусла. На нашій зустрічі на вас чекає ще більше цікавих розповідей у поєднанні зі смакуванням цих по-осінньому зігріваючих кріплених вин.
Для винно-гастрономічної гармонії на дегустації буде правильно підібраний фуршет від нашого шеф-кухаря.
- Кількість позицій: 12 - порто, мадери та марсали, а також фуршет
- Яка вартість участі? 900 грн.
- Коли? 13 жовтня о 19:00.
- Де? Ф'южн-ресторан Split.
Кількість квитків обмежена, аби подбати про участь заздалегідь телефонуйте +38 032 242 22 00.